Prvi „Si star“ u Umagu posetilo 50.000 ljudi

Si-Star-f3

„Egzitovo leto ljubavi“, koje spaja čak četiri zemlje regiona, počelo je na najbolji mogući način i lansiralo novu sjajnu zvezdu na festivalskom nebu Evrope, a „Si star“ je opravdao titulu jednog od najiščekivanijih festivala na Jadranu.

Osam meseci priprema i veliko interesovanje od same najave dolaska festivala u Hrvatsku za rezultat ima da je „Si star“ već od premijernog izdanja postao jedan od najvećih morskih festivala u Evropi.

S nastupima svetskih izvođača i više od 50.000 posetilaca iz više od 70 zemalja, koji su tokom četiri dana i noći prošli kroz festivalske kapije, „Si star“ je već u premijernom izdanju postigao visok „Egzitov“ standard.

Festival „Si star“

Festival „Si star“

Laguna „Stela Maris“ dom je Festivala „Si star“, gde se u četiri dana izmenjalo 70 izvođača, a uvertira u sve je bio nulti dan s kojim je još jednom potvrđena posebna veza „Si stara“ i Umaga, grada koji se pokazao kao izvrstan domaćin posetiocima iz svih krajeva sveta.

Veliki pečat na ceo festival stavio je kultni „Prodidži“ koji je pred euforičnom publikom prikazao očekivano spektakularan nastup, a Umagu već posle prve numere udahnuo autentični „Egzitov“ duh koji sad stanuje i u Istri.

Živa legenda plesne muzike Fetboj Slim potvrdio je da je nenadmašni majstor haus muzike, čiji će nastup ostati upamćen najmanje koliko i plejada hitova kojom je raspametio desetine hiljada ljudi u „Stela Marisu“.

Berlinski di-džej Paul Kalkbrener imao je maestralan nastup u finalu glavnog dela festivala i publiku doveo do sunčanog jutra u prizoru koji se mogao uporediti samo sa „Egzitovom“ kolosalnom Dens Arenom.

Novi miljenici regionalne publike, „Modestep“, prvi put u regionu svojim su uživo nastupom priuštili erupciju energije koja će još dugo strujiti među posetiocima, a „Pendulum“ su u di-džej setu dokazali zašto dram’n’bas ne može proći bez njih.

Spiler je doneo svoje plesne tonove pod otvorenim nebom, a „Dubioza kolektiv“ je u naletu energije pokosila sve sa dab, rege i rok ritmovima rezervisanim za najveće pozornice.

Celodnevna oproštajna žurka u laguni potrajala je do zalaska sunca uz ritmove aktuelnog superstar producenta Mahmuta Orhana čiji je hit Feel označio službeni završetak festivala i prvog od četiri festivala velikog, regionalnog „Egzitovog leta ljubavi“.

Sledeći na redu su Temišvar i „Revolušn“ od 1. do 3. juna, zatim 17. „Egzit“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji ove godine traje pet dana i noći, od 5. do 9. jula, da bi se leto na kraju ponovo vratilo na more uz festival „Si dens“ od 13. do 15. jula na plaži Jaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *