Petrov je moj kandidat za premijera, znao je za sve moje kontakte

prgomet_drago

Prgomet je po prvi put izbacivanje iz MOST-a komentirao za Dnevnik HRT-a.

“Tijekom popodneva sam na portalima saznao da sam izbačen, pokušao sam dobiti Petrova, ali nisam uspio. Ovo nije amaterizam niti nikakvo soliranje. Nema ništa tajno u sastanku s Milanovićem i Kotromanovićem. MOST funkcionira tako da ima 19 zastupnika, samo je jedan član stranke, Petrov. Ostali su nestranački ljudi, oni će odlučivati o budućnosti Hrvatske, oni imaju svoju glavu, svoj stav. Ako ih netko misli držati pod kontrolom, to je rušenje demokracije”, prenio je Index Prgometovu izjavu za HRT.

“Izbjegavao sam pozive i razgovore popodne, bit će prilike o svemu razgovarati. Smiješne su priče da smo dijelili fotelje. Ja sam razgovarao sa svojim prijateljem Kotromanovićem. Ne možete vi u svoje ime dogovarati ministarska mjesta”, dodao je.

“Petrov je znao za sve moje kontakte, znao je da sam kontaktirao s Milanovićem”, kaže Prgomet.

“Prije 4 tjedna sam na prijedlog Nacionalnog vijeća predložio Petrova za premijera i on je prihvatio. To se ponovilo jučer i opet je potvrđeno. Ja ću za njega podići ruku u Saboru. Vi u političku igru ulazite da biste osvojili vlast, a ne da bi sjedili u Saboru. Sada vi želite raditi promjene izazivanjem novih izbora, zašto ste onda ulazili u tu borbu, zar vas je strah? Moj izbor za budućeg mandatara je Petrov, ali izazivati prijevremene izbore, bježati od odgovornosti, ja to ne mogu prihvatiti”, dodaje.

“U politici ili igrate, ili ste igračka, ja nikad nisam bio ničija igračka, a tih osam ljudi o kojima se govori nisu moje igračke, nikoga neću povlačiti sa sobom”, poručuje Prgomet.

“Postavlja se pitanje mandata – dobio sam preko 20.000 preferencijalnih glasova, to je skoro 2 mandata. Ako misle da ga moram vratiti, ja ću ga vratiti, ali bih radije pričao s građanima o tome. Molim vas, napravite promjene, Hrvatskoj trebaju promjene”, poručuje.

“Ovakvo izbacivanje iz stranke, bez da me se išta pitalo što sam radio, dovest će do toga da na sljedećim izborima nitko neće glasati za druge stranke osim HDZ-a i SDP-a”, zaključio je Prgomet u razgovoru za HRT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *